Fonds /FAMSCA - Fons Assocació Musical Santa Cecília d'Almenara

Identity area

Reference code

ES 120115 AAMSCA /FAMSCA

Title

Fons Assocació Musical Santa Cecília d'Almenara

Date(s)

  • 1893 - ? (Creation)

Level of description

Fonds

Extent and medium

900 partitures aprox.

Context area

Name of creator

Archival history

En 1979, després d’un gran clot, es va inscriure legalment l’Associació tal com es coneix actualment.

Immediate source of acquisition or transfer

Donacions i compres.

Content and structure area

Scope and content

Es conserva una gran quantitat de partitures manuscrites i impreses. També conserven 18 partitures aproximadament d’autors locals com Vicent Arnau, Vicente Royo Bolta, Vicente Royo Blat i Francisco Antonio. També conserven una petita col·lecció d’enregistraments sonors, composta per uns 33 cd’s de Certamens de Bandes i dos banderes de la banda, una dels anys 60 i altra de 1979, l’actual es conserva en casa de un particular.
Conserven també el seu arxiu administratiu compost de 21 arxivadors de documentació administrativa, des del 2006 fins 2015.

Appraisal, destruction and scheduling

Accruals

System of arrangement

Les partitures estàn ordenades per Partitures de Carrer (en una estanteria) i la resta de partitures (en una altra). Totes elles guardades en uns 117 arxivadors aproximadament, i ordenades alfabéticament. També tenen arxivadors que conserven les partitures dels compositors locals i d’espectacles que han realitzat durant la seua història.

Conditions of access and use area

Conditions governing access

L´acces és lliure, prèvia comunicació amb el personal de la banda.

Conditions governing reproduction

Language of material

Script of material

Language and script notes

Notació musical / Valencià/Castellà

Physical characteristics and technical requirements

Soport paper

Finding aids

No conserven cap document on estiga anotat tot el que es conserva, en el frontal dels arxivadors estàn apuntats els noms de les obres.

Allied materials area

Existence and location of originals

Existence and location of copies

Related units of description

Related descriptions

Notes area

Note

Les actuacions musicals i algunes fotografies de la banda, en la xarxa social youtube i en la pàgina web de la Associació.

Note

Noms de les composicions dels autors locals: 1. A la fiesta, de Vicent Arnau ; 2. De Almenara a Marchalenes de Vte Royo Bolta ; 3. Enriqueta de Fco Antonio ; 4. Paquita Elias de Fco Antonio ; 5. Mónica i Elíes de Fco Antonio ; 6. Aïda i Néstor de Fco Antonio ; 7. Mi morena de Fco Antonio ; 8. Recordando a un amigo (Pascual Verdecho) de Fco Antonio ; 9. Jessie de Fco Antonio ; 10. Cançó d’Almenara de Francisco Llorens, arr./instr. J.E. Castelló, M. Bautista ; 11. Vicente Royo Rojas de Vte. Royo Blat, Arr. V. Arnau ; 12. Himno a la Virgen de Buen Suceso, de M. R. Llopis (mús) i D. Nostrot (lletra) ; 13. El que tomba tres, un pico de V. Royo Bolta, Arr. Miguel Bautista ; 14. Almenara en festes A. Soriano (2004), obra dedicada a la banda ; 15. Flors i regals J.E. Castelló ; 16. Terres Valencianes de A. Soriano ; 17. Santa Bárbara de A. Soriano

Note

Pels espais de l’arxiu, la sala de consulta i el passadís, hi ha penjades un parell de fotografíes antigues. Pel que fa a aquests documents i a les grabacions sonores, es guarden en cases de particulars.

Alternative identifier(s)

Access points

Subject access points

Place access points

Name access points

Genre access points

Description identifier

Institution identifier

Language(s)

Script(s)

Sources

  • Pàgina web de l’Associació Musical.
  • [Editor/director Juan de Dios Leal], Las Bandas de Música de la Comunitat Valenciana : las sociedades musicales: edición enciclopédica = Les Bandes de Música de la Comunitat Valenciana : les societats musicals : edició enciclopèdica, València: Gules, 2010.

Accession area

Related subjects

Related people and organizations

Related genres

Related places