S'estan mostrant 1 resultats

Descripció arxivística
Vista prèvia d'impressió View:

Fons Agrupació Musical La Lírica de Silla

  • ES 462303 AAMLS /FAMLS
  • Fons
  • 1978-?

Al Saló Social hi ha una Exposició Permanent en 12 panells referits als 150 anys d'història de les Bandes de música a Silla, així com una exposició d'instruments antics, uniformes, banderes i banderins a travers del temps.
Respecte a l'arxiu de partitures, hi han unes poques partitures datades a les primeres dècades del segle XX, majoritàriament de pasdobles i sel·leccions de sarsueles, atesa a la modesta trajectòria artística de la societat en aquells temps. A destacar les parts manuscrites (sense guió) d'una sarsuela del mestre Serrano "La infanta de los bucles de oro" (c.184), signades pel mestre Alard al 9 d'abril de 1908 i el segell de la "Sociedad Protectora de la Música" de Silla. Amb el mateix segell hi ha una sel·leció de la sarsuela "La paloma del barrio" de Soutillo (sic) i Andreu (c.173), amb còpia manuscrita signada per M. López a Silla el 30-9-1922. També destaquen les obres procedents de l'arxiu privat de Dámaso García (identificat pel seu segell) com l'edició dels pasdobles "Angelillo" i "Dauder" de S.Lope (c.5), editats per Sánchez-Ferrís i amb un segell del 7-Ago-1909; així com una sel·lecció de "Goyescas" de Granados i el "Minueto de La Viejecita" de Fdez Caballero (c.208), amb la signatura de l'esmentat Dámaso García, director de la banda a dues etapes als anys 30 i 50. Cal esmentar un guió manuscrit d'una sel·lecció de "El barberillo de Lavapiés" de Barbieri (c.152), amb signatura d'Alfredo Pardo, datada a València a Octubre de 1929. Finalment cal destacar les cópies manuscrites signades per Fernando Meliá a la dècada dels 40, com és el cas del concertant final de "La Tempestad" de Chapí (c.176), datat a l'Agost de 1945, o la dança oriental "Juegos Malabares" de Vives (.176), datat a Cartagena el 25 de Març de 1946.

A la Sala de Juntes es conserven antics llibres d'actes i documentació administrativa que foren utilitzats per l'el·laboració d'un llibre sobre l'història de les bandes a Silla a 2006. A més a l'ordinador de la Sala de Juntes es conserva documentació gràfica utilitzada per aquell llibre.

Agrupació Musical "La Lírica" de Silla