Arxiu de la Banda Municipal de València

Identity area

Identifier

462508 ABMV

Authorized form of name

Arxiu de la Banda Municipal de València

Parallel form(s) of name

  • Archivo de la Banda Municipal de València

Other form(s) of name

Type

  • Cultural Institution Archive
  • Public

Contact area

 

Juan José Salazar Primary contact

Type

Arxiver

Address

Street address

Avinguda del Cid, 37

Locality

València

Region

València

Country name

Spain

Postal code

46018

Telephone

Fax

Email

Note

Description area

History

La Banda Municipal de València va ser fundada l'any 1903. Ha estat la principal promotora de la música bandística a València i la seua província, custodia una part important del patrimoni documental musical valencià. Des de llavors ha desenvolupat una gran labor soci-cultural en la qual destaquen, a més dels actes protocol·laris de l'Ajuntament, els cicles de concerts en el Palau de la Música, la seua participació a les festes populars i religioses, concerts als barris i pedanies i gires nacionals i internacionals. Al capdavant d'aquesta reconeguda agrupació musical han estat grans directors com: els mestres Emilio Vega Manzano, Luis Ayllón Portillo, Emilio Seguí Ripoll, Antonio Palanca Villlar, José Ferriz Llorens, Juan Garcés Queralt, Julio Ribelles Brunet, Pablo Sánchez Torrella i actualment Fernando Bonete Piqueras (Astruells, 2003). Arxiu creat des de la fundació de la Banda Municipal en 1903.

Geographical and cultural context

València és un municipi i una ciutat d'Espanya, capital de la província homònima i de la Comunitat Valenciana.
Amb una població de 790.201 habitants (INE, 2016), que ascendeix a 1.550.885 habitants si incloem la seva conurbació, és la tercera ciutat i àrea metropolitana més poblada d'Espanya, per darrere de Madrid i Barcelona.
Anteriorment, València va ser també capital de l'extinta comarca de l'Horta de València, comarca que en 1989 es va disgregar per formar les comarques de l'Horta Nord, Horta Sud, Horta Oest i ciutat de València, quedant així constituïda com l'única ciutat-comarca de la Comunitat Valenciana.

Mandates/Sources of authority

Administrative structure

Institució dependent del Palau de la Música.

Records management and collecting policies

L'Arxiu de la Banda Municipal de València desenvolupa una política activa de nous fons que ingressen a l'arxiu mitjançant compra o donació de fons personals.

Buildings

La seu de la Banda Municipal de València està constituída per dues plantes en les quals es troba una sala d'assajos, una sala de descans, una sala de reunions, dues cabines d'estudi, un despatx del director, una sala d'enregistrament, un magatzem i l'arxiu.
Metres de dipòsit: 9 metres aproximadament.
Metres lineals de prestatgeria: 13 metres lineals aproximadament.
Nombre de llocs de sala: 2 taules de consulta.

Holdings

La Banda Municipal de València conserva documentació de diversa tipologia: partitures i enregistraments
sonors. Aquests documents musicals són el reflex d'una corporació amb una llarga trajectòria artística on es troben les composicions i transcripcions de molts dels directors que han estat al capdavant de la
banda. Els seus programes de mà i la documentació administrativa es conserva en les dependències del Palau de la Música, ja que són una entitat depenent d'aquesta institució, la qual disposa d'un arxiu especialitzat en música on es troben també els fons de l'Orquestra de València.

Finding aids, guides and publications

Access area

Opening times

Els dies d'assaig de la banda.

Access conditions and requirements

L'accés és lliure, prèvia comunicació i justificació al cap de servici del negociat de música (96 337 50 20 o Palau de la Música ext. 8009).
Poden accedir i realitzar consultes tots els membres de la Banda Municipal de València, investigadors i estudiants prèvia comunicació i justificació del seu estudi.

Accessibility

Services area

Research services

Els serveis que ofereix són els de consulta, préstec i reprografia de documents. No disposa de catàleg de consulta per als seus usuaris i només té accés a la base de dades l'arxiver.

Reproduction services

Fotocòpies.

Public areas

Control area

Description identifier

Institution identifier

Rules and/or conventions used

Status

Level of detail

Dates of creation, revision and deletion

Language(s)

Script(s)

Sources

"- Astruells Moreno, S. 2004. La Banda Municipal de Valencia y su aportación a la Historia de la Música valenciana. Bueno Camejo, F.; de la Calle, R. (dir.) Tesis doctoral, Universitat de València [Consulta: 19 abril 2017]. Disponible
en: http://www.tdx.cat/handle/10803/9846 .

  • Carrillo, L. 2002 Banda Municipal de Valencia. 100 años de música , Valencia, Palau de la Música y Congresos. "

Maintenance notes

Access points

Access Points

  • València (València) (Geographic subregion)
  • Clipboard

Primary contact

Avinguda del Cid, 37
València, València
ES 46018