Fons /FAMSCA - Fons Assocació Musical Santa Cecília d'Almenara

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES 120115 AAMSCA /FAMSCA

Títol

Fons Assocació Musical Santa Cecília d'Almenara

Data(es)

  • 1893 - ? (Creació)

Nivell de descripció

Fons

Volum i suport

900 partitures aprox.

Àrea de context

Nom del productor

Història arxivística

En 1979, després d’un gran clot, es va inscriure legalment l’Associació tal com es coneix actualment.

Origen de l'ingrés o de la transferència

Donacions i compres.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Es conserva una gran quantitat de partitures manuscrites i impreses. També conserven 18 partitures aproximadament d’autors locals com Vicent Arnau, Vicente Royo Bolta, Vicente Royo Blat i Francisco Antonio. També conserven una petita col·lecció d’enregistraments sonors, composta per uns 33 cd’s de Certamens de Bandes i dos banderes de la banda, una dels anys 60 i altra de 1979, l’actual es conserva en casa de un particular.
Conserven també el seu arxiu administratiu compost de 21 arxivadors de documentació administrativa, des del 2006 fins 2015.

Valoració, destrucció i programació

Ingressos

Sistema d'organització

Les partitures estàn ordenades per Partitures de Carrer (en una estanteria) i la resta de partitures (en una altra). Totes elles guardades en uns 117 arxivadors aproximadament, i ordenades alfabéticament. També tenen arxivadors que conserven les partitures dels compositors locals i d’espectacles que han realitzat durant la seua història.

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

L´acces és lliure, prèvia comunicació amb el personal de la banda.

Condicions de reproducció

Idioma del material

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Notació musical / Valencià/Castellà

Característiques físiques i requeriments tècnics

Soport paper

Instruments de descripció

No conserven cap document on estiga anotat tot el que es conserva, en el frontal dels arxivadors estàn apuntats els noms de les obres.

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Nota

Les actuacions musicals i algunes fotografies de la banda, en la xarxa social youtube i en la pàgina web de la Associació.

Nota

Noms de les composicions dels autors locals: 1. A la fiesta, de Vicent Arnau ; 2. De Almenara a Marchalenes de Vte Royo Bolta ; 3. Enriqueta de Fco Antonio ; 4. Paquita Elias de Fco Antonio ; 5. Mónica i Elíes de Fco Antonio ; 6. Aïda i Néstor de Fco Antonio ; 7. Mi morena de Fco Antonio ; 8. Recordando a un amigo (Pascual Verdecho) de Fco Antonio ; 9. Jessie de Fco Antonio ; 10. Cançó d’Almenara de Francisco Llorens, arr./instr. J.E. Castelló, M. Bautista ; 11. Vicente Royo Rojas de Vte. Royo Blat, Arr. V. Arnau ; 12. Himno a la Virgen de Buen Suceso, de M. R. Llopis (mús) i D. Nostrot (lletra) ; 13. El que tomba tres, un pico de V. Royo Bolta, Arr. Miguel Bautista ; 14. Almenara en festes A. Soriano (2004), obra dedicada a la banda ; 15. Flors i regals J.E. Castelló ; 16. Terres Valencianes de A. Soriano ; 17. Santa Bárbara de A. Soriano

Nota

Pels espais de l’arxiu, la sala de consulta i el passadís, hi ha penjades un parell de fotografíes antigues. Pel que fa a aquests documents i a les grabacions sonores, es guarden en cases de particulars.

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Idioma(es)

Escriptura(es)

Fonts

  • Pàgina web de l’Associació Musical.
  • [Editor/director Juan de Dios Leal], Las Bandas de Música de la Comunitat Valenciana : las sociedades musicales: edición enciclopédica = Les Bandes de Música de la Comunitat Valenciana : les societats musicals : edició enciclopèdica, València: Gules, 2010.

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats